Vaar mee naar Museumdag IJmuiden!

Woensdag 24 oktober
Koop Kaarten
dagje uit herfsvakantie amsterdam ijmuiden met boot

In de herfstvakantie, op woensdag 24 oktober, organiseren wij samen met Stichting SEGA Amsterdam een speciale vaartocht naar de Museumdag in IJmuiden en omstreken. Deze dag wordt georganiseerd tijdens de week van de Industriecultuur. Sinds 2015 maken zij de Industriecultuur van het Noordzeekanaalgebied zichtbaar. Meerdere musea waaronder het Zee- en Havenmuseum, SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum zijn op deze Museumdag geopend voor publiek.

Vaar mee vanaf Amsterdam C.S. over het Noordzeekanaal langs de Amsterdamse Haven en Spaarndam naar de 3de havenstad van Nederland, IJmuiden. Onderweg vertelt de gids Willemina Oostenrijk van het Zee- en Havenmuseum over de ontstaansgeschiedenis van het Noordzeekanaal. Aankomend in IJmuiden passeren we de grootste zeesluis in aanbouw met afmetingen van 70 bij 500 meter. Rond 12.30u stapt u van boord in IJmuiden waar u met de historische stadsbus van het NZH-vervoermuseum naar één van de musea kan rijden. U kunt daarbij kiezen tussen een bezoek aan het Zee- en Havenmuseum of een combi-bezoek aan SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid IJmuiden bezoeken en een lekker visje op de kade eten. Het Zee- en Havenmuseum kunt u daarbij ook lopend (ongeveer 15 minuten) bereiken. Om 16.00u vertrekt het schip weer richting Amsterdam waar u rond 18.00u aankomt.

Een leuk dagje weg in de herfstvakantie voor jong en oud!

Woensdag 24 oktober

}

10.30u inschepen, 11.00u vertrek schip

Prijzen Boot + Bus naar één van de musea:

€26,50 – Volwassene
€17,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
€22,50 – Stadspas Amsterdam
gratis – Kinderen tot 4 jaar

Prijzen Boot + bezoek IJmuiden op eigen gelegenheid (zonder bus):

€22,50 – Volwassene
€12,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
€17,50 – Stadspas Amsterdam
gratis – Kinderen tot 4 jaar

Groepen vanaf 25 personen graag contact opnemen via mail of telefoon

“Vandaag een geweldige minicruise ervaring op het prachtige cruiseschip De Stortemelk. Ik heb een geweldige dag op het water gehad. Mijn dank gaat uit naar de kapitein en de speciale crew: zeer gastvrij en klantgericht! Alle lof.”

E. Zimmer

“Het was prima georganiseerd, mooie boot, zeer gastvrij! Dank”

N. Andriessen

“Wij willen jullie bedanken voor de prima service en het ontzettend vriendelijk en behulpzaam personeel.
Onze complimenten.”

Fam. van Dam

dagje uit ijmuiden boot havenfestival

Kids special:

Het schip de Stortemelk is voorzien van grote binnenruimtes waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Ook spelletjes en kleurplaten zijn aanwezig. Met de spannende Oldtimer bus kunnen jullie kiezen tussen het Zee- en Havenmuseum of een combi-bezoek aan SHIP en het Hoogovensmuseum. Het Zee- en Havenmuseum is een erg leuk interactief museum voor kinderen waar ze zelf een scheepsmotor kunnen starten, kunnen sturen achter een echt stuurwiel of ervaren hoe een duikpak van vroeger werkte. In SHIP kunnen kinderen ervaren hoe het is om met een echt zeeschip over het Noordzeekanaal te varen en kunnen ze zelf een sluis bedienen. In het Hoogovensmuseum zijn speciale kinderactiviteiten tijdens deze Museumdag van het Industriecultuur Festival.
Kortom een leuk dagje uit met de kinderen in de herfstvakantie voor zowel opa’s, oma’s als ouders!

dagje uit zomer met gezin met boot naar enkhuizen zuiderzeemuseum
vaartocht pasen bierproeverij minicruise amsterdam

Cruiseschip Stortemelk: geschikt voor elk weertype!

Het schip de Stortemelk is een stijlvol cruiseschip waar u heerlijk kunt genieten van het varen. Het schip heeft een volledig uitgeruste bar waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Of de zon nu schijnt of dat er toch wat regen valt, u kunt zich fantastisch vermaken op het grote bovendek of in een van de gezellige ruime salons met uitzicht rondom.

Of bekijk onze andere MiniCruises:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.