Hoe Rederij het IJ begon

Toen we 15 jaar geleden begonnen wilden we wat anders bieden dan de standaard rondvaartboten. We wilden een schip waar mensen zich vrij zouden voelen en lekker rond konden lopen. Waar mensen een gezellig feestje konden houden op een ongedwongen en informele manier. Vandaar dat we vielen voor de historische sleepboot Independent3 die we ombouwden tot een gezellig varend café. Omdat dit schip gekeurd was voor maximaal 75 personen besloten we een groter schip erbij te kopen. Zo konden ook groepen tot 350 personen een schip bij ons huren en konden we zelf evenementen met losse kaartverkoop organiseren. Om die reden kochten we in 2015 het schip de Stortemelk. We vielen meteen voor dit schip vanwege het geweldige grote bovendek plus nog een extra groot achterdek bij de bovensalon. Want in Amsterdam heb je niet veel schepen met zoveel buitenruimte. Terwijl je toch vooral naar buiten wilt als je vaart!

Eigenaren Rederij het IJ Rob en Debby
“Naast de wens om een eigen schip te hebben en de vrijheid van het varen te beleven, willen wij graag een plek creëren waar mensen zich thuis voelen. Daarom willen wij de sfeer ook altijd persoonlijk houden, zowel bij het eerste contact als aan boord. Om die reden zijn wij een kleine rederij gebleven met een vast personeelsbestand. Wij organiseren al jaren deze vaartochten omdat we het zelf zo leuk vinden. Dat komt uiteraard vooral door het contact met de klant. En in dat contact zijn wij eerlijk en informeel. We hopen snel met jou in contact te komen en net als onze voorgaande klanten te laten genieten aan boord!”

Rob en Debby

“Onze persoonlijke benadering zorgt voor vele terugkerende klanten. Het is mooi te ervaren dat we in al die jaren zoveel klanten hebben leren kennen.”

Voor jou

Als jij een boot wilt huren voor welke gelegenheid dan ook en ons schip is daar geschikt voor.. Dan krijg je bij ons een persoonlijke benadering waarin we samen bespreken hoe jouw feest of uitje moet zijn. We denken met je mee en zijn flexibel als je later toch nog wat anders wilt (zolang het maar kan op ons schip). Tijdens de vaartocht zelf is de sfeer informeel, ongedwongen en zal je snel aan de praat raken met ons en ons personeel dat daar altijd voor in is. Natuurlijk zorgen we er ondertussen voor dat er genoeg drank en eten is want daar houden we zelf ook van! Kortom we zullen er alles aan doen om jullie blij van boord te laten gaan.

Vaar je ook met ons mee?