Stadspasactie Zomer 2020: VOLGEBOEKT

Beleef de verhalen over Amsterdam aan het IJ

Heerlijk uitwaaien op het IJ en Markermeer inclusief lunch en 3 drankjes

Heerlijk uitwaaien op het IJ en Markermeer: VOLGEBOEKT

Stap deze zomer aan boord in Amsterdam voor een mooie vaartocht over het IJ en Markermeer. Verhalenverteller Adri Doorneveld neemt je mee naar de geschiedenis van Amsterdam aan het IJ en haar bijzondere architectuur. De skyline rondom ’t IJ is zeer divers en indrukwekkend. Het geeft je een inkijk in de geschiedenis van Amsterdam als handelsstad aan het water en haar industriële ontwikkeling.
Tijdens de 3 uur durende boottocht vaar je langs bezienswaardigheden als het Pontgebouw, de gebouwen aan de Silodam en het IJdock, het Centraal Station, de Passenger Terminal, Hotel Djakarta, het Venetiëhof, de kavelwoningen op Borneo-eiland, de nieuwbouw op de Cruquius en het Zeeburgereiland. En ook de Oranjewerf, de ADAM Toren, EYE filmmuseum, het New Technology Centre en de Knoop van Volten ontbreken niet. Terwijl ras-Amsterdammer Adri met zijn jarenlange gidservaring jou allerlei weetjes vertelt over het o zo veranderende IJ, vaar je ook nog door de Oranje Sluizen het Buiten-IJ op. Even uitwaaien op het weidse Markermeer terwijl je het mooie dijkdorpje Durgerdam, het Vuurtoreneiland en het nieuwe land van IJburg 1 én 2 passeert. Uiteraard word je tijdens de vaartocht verwend met een lekkere lunch en 3 alcoholvrije drankjes.
Natuurlijk staat veiligheid bij ons voorop dus varen wij nu met veel minder passagiers dan de gebruikelijke 150. Zowel in een van de binnen salons als op een buitendek heb je een plekje om lekker uit te waaien. Vaar dus mee deze zomer en geniet op een veilige en rustige manier van een leuk dagje uit! Ook wij hebben zin om iedereen weer te zien!
Elke donderdag en vrijdag van 16 juli t/m 7 augustus 2020
}
Helaas zijn de boottochten al volgeboekt
Stadspasprijs (Groene stip):
€5,=
(normale prijs € 47,00) inclusief 3 uur durende boottocht, broodjes, 3 drankjes en gids.
Wachtlijst

Opstapplaats: Ms. van Riemsdijkweg t/o 55 in Amsterdam-Noord. Naast de NDSM-pont.

Samen Veilig Varen
Samen genieten op het water binnen de regels van de 1,5 metersamenleving.

Programma ochtendvaart

09.00 Inschepen Stortemelk.
09.30 Vertrek schip voor vaartocht over het Amsterdamse (binnen) IJ, door de Oranjesluizen naar het (buiten) IJ en een stukje over de voormalige Zuiderzee. Geniet van de bijzondere omgeving die het Amsterdamse IJ biedt! Onderweg kun je genieten van twee vers afgebakken pistoletjes met beleg naar keuze en drie alcoholvrije drankjes.
12.30 Aankomst afstaplocatie, einde vaartocht.

Programma middagvaart

13.00 Inschepen Stortemelk
13.30 Vertrek schip voor vaartocht over het Amsterdamse (binnen) IJ, door de
Oranjesluizen naar het (buiten) IJ en een stukje over de voormalige Zuiderzee. Onderweg krijg je drie alcoholvrije drankjes en wordt er een heerlijke lunch verzorgd; twee broodjes rijkelijk belegd met vleeswaren, kaas en garnering. Geniet van de bijzondere omgeving die het Amsterdamse IJ biedt!
16.30 Aankomst afstaplocatie, einde vaartocht.
“Vandaag een geweldige minicruise ervaring op het prachtige cruiseschip De Stortemelk. Ik heb een geweldige dag op het water gehad. Mijn dank gaat uit naar de kapitein en de speciale crew: zeer gastvrij en klantgericht! Alle lof.” E. Zimmer

““Het was prima georganiseerd, mooie boot, zeer gastvrij! Dank”

N. Andriessen

vaartocht pasen bierproeverij minicruise amsterdam

Cruiseschip Stortemelk: geschikt voor elk weertype!

Het schip de Stortemelk is een stijlvol schip waar je heerlijk kunt genieten van het varen. Het schip heeft een volledig uitgeruste bar waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Of de zon nu schijnt of dat er toch wat regen valt, je kunt je fantastisch vermaken op het grote bovendek of in een van de gezellige ruime salons met uitzicht rondom. In verband met de COVID-19 maatregelen hebben we het schip aangepast zodat we samen veilig kunnen varen. Vaar mee en ervaar de intieme sfeer aan boord!