boottocht met stamppot koopvaardij special

Maritieme Vaardag

inclusief stampot en bezoek aan Forteiland IJmuiden

Een Maritieme Vaartocht voor iedereen die de wereldzeeën bevaren heeft bij de koopvaardij. Speciaal voor het (oud-)koopvaardij personeel (en natuurlijk voor iedereen die van varen houdt) organiseren wij een vaartocht naar het Forteiland IJmuiden inclusief een lekkere Hollandse stamppot. We vertrekken vanaf de vroegere afbouwkade van de NDSM-werf om net als toen via het Noordzeekanaal richting zee te varen. Langs het Westelijk Havengebied naar het sluizencomplex van IJmuiden waar op dit moment de nieuwe zeesluis gebouwd wordt. Ondertussen wordt er een heerlijke Hollandse stamppot geserveerd. Nadat je de sluizen gepasseerd bent legt het schip de Stortemelk aan bij Forteiland IJmuiden. Tijdens het 1,5 uur durende bezoek krijg je een rondleiding over het forteiland, de grootste van de Stelling van Amsterdam. Na het bezoek varen we borrelend terug naar Amsterdam. Ondertussen luisterend (en vertellend) naar de verhalen van elkaar over het leven op zee. Vanwege de huidige Corona maatregelen hebben we de tocht uitgesteld naar 2021. Zodra we weer kunnen plannen we een nieuwe datum!
We wachten nog even de volgende stap van medio augustus 2021 af voordat we een nieuwe datum plannen.
}

11.30u – 17.30u

Prijs: €24,50 p.p.

Zodra de nieuwe datum bekend kun je weer tickets kopen

vaartocht amsterdam forteiland ijmuiden
maritieme vaartocht ijmuiden

Forteiland IJmuiden

Fort IJmuiden is gebouwd tussen 1881 en 1888. Het half ondergrondse fort is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam met een uitgebreid gangenstelsel, meer dan 40 kamers en een indrukwekkende koepelzaal. Het fort had als doel het verdedigen van de monding van het Noordzeekanaal. In 1886 werd er een regiment gelegerd met ongeveer 300 man tijdens de paraatheid van de eerste wereldoorlog.

In 1929 werd de Noordersluis aangelegd en vanaf dat moment lag het fort van IJmuiden op een eiland: ‘het Forteiland’. In 1940 komt het Forteiland in Duitse handen. Eind 1941 besluit het Duitse opperbevel tot aanleg van de Atlantikwall langs de bezette Europese westkust van Noorwegen tot Zuid-Frankrijk. IJmuiden wordt vanwege de belangrijke haven tot ‘Festung’ verklaard en er worden op het eiland door de Duitsers 37 bunkers gebouwd.

bron: www.forteilandijmuiden.com
“Vandaag een geweldige minicruise ervaring op het prachtige cruiseschip De Stortemelk. Ik heb een geweldige dag op het water gehad. Mijn dank gaat uit naar de kapitein en de speciale crew: zeer gastvrij en klantgericht! Alle lof.”

E. Zimmer

“Het was prima georganiseerd, mooie boot, zeer gastvrij! Dank”

N. Andriessen

vaartocht pasen bierproeverij minicruise amsterdam

Cruiseschip Stortemelk: geschikt voor elk weertype!

Het schip de Stortemelk is een stijlvol schip waar je heerlijk kunt genieten van het varen. Het schip heeft een volledig uitgeruste bar waar je terecht kunt voor een drankje. Of de zon nu schijnt of dat er toch wat regen valt, je kunt je fantastisch vermaken op het grote bovendek of in een van de gezellige ruime salons met uitzicht rondom. Vaar mee en ervaar de intieme sfeer aan boord!

Vaar mee naar Forteiland IJmuiden!

Of bekijk onze andere MiniCruises: