evenement amsterdam rock op het ij

UITVERKOCHT

Zaterdag 30 april 2022

}
09.30u – 17.30u
Early Birds: 30 eu p.p.
Prijs: 37,50 eu p.p.

inclusief lunch en borrelhapjes
Opstapplaats: Zouthaven. Piet Heinkade 3, onder het Bimhuis Routebeschrijving

Uitverkocht

Als door nieuwe corona maatregelen het evenement niet door kan gaan wordt het aanschafbedrag teruggestort.

boottocht naar spakenburg 2022

Ga mee op Expeditie naar Spakenburg!

Een compleet dagje uit inclusief lunch en borrelhapjes

Eindelijk kunnen we weer een Maritieme Vaartocht organiseren! Een speciale vaartocht voor iedereen die de wereldzeeën bevaren heeft bij de koopvaardij (en natuurlijk ook voor alle anderen die van varen houden). Op zaterdag 30 april gaan we op expeditie naar het pittoreske stadje Spakenburg. Spakenburg lag vroeger direct aan de voormalige Zuiderzee waar de schepen van de Zuiderzeevissers hun thuisbasis hadden. En deze historie zie je nog overal terug als je door dit authentieke Zuiderzee stadje wandelt. Bekijk de vele houten schepen die in de museumhaven liggen en tot de grootste bottervloot van de wereld behoren. Ook kan je een van de musea bezoeken die de historie van de visserij vertellen. Of geniet op een terrasje en tijdens een bezoek aan de weekmarkt van de levendigheid van dit pittoreske stadje. Na het bezoek aan Spakenburg varen we borrelend terug naar Amsterdam. Ondertussen luisterend (en vertellend) naar de verhalen van elkaar over het leven op zee.
  • Lunch met vers afgebakken pistoletjes
  • Prachtige vaartocht over het Markermeer en Gooimeer
  • Bezoek aan het authentieke Zuiderzeestadje Spakenburg
  • Borrelhapjes op de terugweg naar Amsterdam

Programma Expeditie Spakenburg

  • 09.30u: Inschepen bij de Zouthaven in Amsterdam
  • 10.00u: Vertrek schip richting Spakenburg. Onderweg geniet je van een lekkere lunch.
  • 12.30u: Aankomst haven Spakenburg
  • 15.00u: Vertrek uit Spakenburg richting Amsterdam. Terwijl de borrelhapjes rond gaan genieten jullie van een lekker drankje op het bovendek.
  • 17.30u: Aankomst Zouthaven Amsterdam

Je vaart over het Amsterdamse IJ langs bezienswaardigheden als de A’dam Toren, het EYE filmmuseum en de Oostelijke eilanden. Na het IJ varen we door de Oranjesluizen over het Markermeer langs Vuurtoreneiland en Forteiland Pampus. Vervolgens varen jullie het Gooimeer op langs Naarden, Oud Valkeveen en Huizen naar de mooie haven van Spakenburg. Eenmaal aangekomen in Spakenburg loop je langs de geschakelde vissershuisjes richting het centrum waar de museumhaven en de botterwerf te bezichtigen zijn. Ook de twee musea en de weekmarkt vind je dicht bij elkaar in het centrum. Beleef de geschiedenis van een oud vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee!

Dagtocht naar museumhaven Spakenburg met de boot
groepsuitje boot amsterdam pampus

Wat te doen in Spakenburg?

Botterwerf en museumhaven
De oudste scheepstimmerwerf van Nederland is de parel van de Spakenburgse museumhaven. Nog dagelijks steken meester scheepsbouwers de handen uit de mouwen om de grootste bottervloot ter wereld te onderhouden. De museumhaven bestaat al sinds de 13e eeuw waar de schepen van de Zuiderzeevissers hun thuisbasis hadden.

Weekmarkt
Elke zaterdag is er de weekmarkt in het centrum van Spakenburg.

Museum Spakenburg
Een museum over het rijke boerenleven, de visserij en de oude ambachten van Spakenburg. In het museum loop je langs oude (vissers)woningen, een boerderij, winkeltje, schooltje en rokerij. Volwassenen € 7, Kinderen (4 – 12 jaar) € 3,50 en museumkaart gratis.

Klederdracht- & Visserijmuseum
Vind jij klederdracht ook zo mooi? De vrijwilligers van het museum die zelf vroeger ook in dracht liepen, vertellen je er álles over. Naast de miniatuurbotters vind je klederdrachtstoffen, quilts, streekhandwerken en andere klederdrachtproducten. Naast de klederdracht, streekhandwerken en quilts tonen miniatuurbotters en talloze visserijattributen het vissersverleden van Spakenburg. Volwassenen € 4, Kinderen (t/m 12 jaar) € 3.

Wat zeggen onze klanten?

Vandaag een geweldige minicruise ervaring op het prachtige cruiseschip De Stortemelk. Ik heb een geweldige dag op het water gehad. Mijn dank gaat uit naar de kapitein en de speciale crew: zeer gastvrij en klantgericht! Alle lof.
E. Zimmer

We hebben echt een top dag gehad, en voor mij was dat de tweede super ervaring met jullie! Op naar de volgende.
Inge Broekx

Het was prima georganiseerd, mooie boot, zeer gastvrij! Dank
N. Andriessen

vaartocht pasen bierproeverij minicruise amsterdam

Het schip Stortemelk: geschikt voor elk weertype!

Het schip de Stortemelk is een stijlvol schip waar je heerlijk kunt genieten van het varen. Het schip heeft een volledig uitgeruste bar waar je terecht kunt voor een lekker drankje. Of de zon nu schijnt of dat er toch wat regen valt, je kunt je fantastisch vermaken op de grote buitendekken of in de ruime salons met uitzicht rondom. Vaar mee en ervaar de intieme sfeer aan boord!

Ga mee op Expeditie naar Spakenburg!