Stadspasactie Zomer 2024

Vaar mee naar het historische stadje Hoorn en het Museum van de 20e eeuw!

>> Helaas zijn alle dagen al volgeboekt

Donderdag 25 juli (vol)
Zaterdag 27 juli (vol)
Donderdag 1 augustus (vol)
Zaterdag 3 augustus (vol)
}
8.45 tot 17.00
Zie hieronder het uitgebreide programma
Stadspasprijs: € 10,00 p.p.
Opstapplaats boot: Steiger 14. Achter het Centraal Station (IJ-zijde), naast de veerponten. Routebeschrijving.

Opstapplaats bus: Ruijterkade t/o 5. Tegenover de Kamer van Koophandel aan de IJ-zijde. Routebeschrijving.

Boot huren Stortemelk Amsterdam

Programma

Boot heen – Bus terug

08.45 Inschepen schip Stortemelk bij Steiger 14.
09.30 Vertrek schip voor vaartocht over het Amsterdamse IJ, door de Oranje Sluizen over het Markermeer (de voormalige Zuiderzee) naar het historische stadje Hoorn. Geniet ondertussen van twee vers afgebakken pistoletjes met beleg naar keuze. De bar is open voor een drankje.
13.00 Aankomst in Haven Hoorn vlakbij het Museum van de 20e eeuw. Na een bezoek aan het museum kun je via een korte stadswandeling (ongeveer 20 minuten) naar de opstaplocatie van de NZH-museumbus in Hoorn lopen.
13.10 – 15.30 Bezoek aan het Museum 20e eeuw. Na het bezoek kun je via een korte stadswandeling (ongeveer 20 minuten) naar de opstaplocatie van de NZH-museumbus in Hoorn lopen.
16.00 Vertrek historische NZH-museumbus vanaf Hoorn naar Amsterdam.
17.00 Einde programma, terug in Amsterdam bij de afstaplocatie bus: Ruijterkade t/o 5.

Programma

Bus heen – Boot terug

08.45 Inchecken NZH-museumbus bij de Ruijterkade t/o 5 (tegenover de Kamer van Koophandel aan de IJ-zijde).
09.30 Vertrek bus naar Hoorn.
10.30 Aankomst bus bij Nieuwe Wal in Hoorn. Vanaf hier maak je een korte stadswandeling (ongeveer 20 minuten) naar het Museum van de 20e eeuw.
11.00 – 13.15 Bezoek aan het Museum van de 20e eeuw.
13.30 Vertrek schip vanaf Oostereiland (vlakbij het Museum) voor vaartocht over het Markermeer (de voormalige Zuiderzee) naar Amsterdam. Geniet ondertussen van twee vers afgebakken pistoletjes met beleg naar keuze. De bar is open voor een drankje.
17.00 Einde programma, terug in Amsterdam bij afstaplocatie boot Steiger 14.

Een mini-vakantie in eigen land: met de boot naar het historische stadje Hoorn

Stap aan boord en vaar mee vanuit Amsterdam over het weidse IJsselmeer naar het historische stadje Hoorn. Een prachtige 3,5 uur durende vaartocht waarbij je kunt genieten van ons mooie land vanaf het water. Je vaart langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus en het paard van Marken. Heerlijk uitwaaien op het grote bovendek terwijl je ondertussen wordt verwend met een lekkere lunch (twee vers afgebakken pistoletjes met beleg naar keuze). De bar is gedurende de vaartocht open voor een drankje (betalen kan contant of met pin).

Rond 13.00u kom je aan in de haven van Hoorn aan het Oostereiland. Hier bevindt zich ook het Museum van de 20e eeuw. Dit museum is een feest der herkenning. Je staat zo weer in de woonkamer van je grootouders of je ouders. Daarnaast is er in 2024 een tijdelijke expositie over LEGO. Kortom een museum dat leuk is voor zowel jong als oud.

Na het bezoek aan het museum kun je via een 20 minuten durende stadswandeling langs o.a. de haven van Hoorn naar de opstaplocatie van de bus lopen. Met de historische stadsbus van het NZH-vervoersmuseum word je dan weer naar Amsterdam teruggebracht.

Vaar mee en beleef een mini-vakantie in eigen land deze zomer!

De tocht wordt ook andersom aangeboden (zie het programma hierboven) waarbij je eerst met de bus heen gaat en dan met de boot terug.

Wat zeggen onze klanten?

Vandaag een geweldige minicruise ervaring op het prachtige cruiseschip De Stortemelk. Ik heb een geweldige dag op het water gehad. Mijn dank gaat uit naar de kapitein en de speciale crew: zeer gastvrij en klantgericht! Alle lof.
E. Zimmer

Zaterdag hebben we een vaartocht gemaakt en hebben een geweldige middag gehad. Hulde voor de kapitein die dit zo’n groot schip weet te beheersen. Alles aan boord was goed verzorgd, de broodjes en hapjes alles top.
Fam. de Raadt

vaartocht pasen bierproeverij minicruise amsterdam

Het schip Stortemelk: geschikt voor elk weertype!

Het schip de Stortemelk is een stijlvol schip waar je heerlijk kunt genieten van het varen. Het schip heeft een volledig uitgeruste bar waar je terecht kunt voor een drankje (betalen contant of met pin). Of de zon nu schijnt of dat er toch wat regen valt, je kunt je fantastisch vermaken op het grote bovendek of in een van de gezellige ruime salons met uitzicht rondom. Vaar mee en beleef een leuk dagje uit op het water!