Stadspasactie Zomer 2022

Ontdek Batavialand over Nederland en het water. Bezoek het museum, de werf en het VOC-schip de Batavia!

Donderdag 21 juli
Zaterdag 23 juli
Donderdag 28 juli
Zaterdag 30 juli
}
09.00u tot 17.00u (exact programma zie hieronder)
Stadspasprijs (Groene stip):
€10,=
(normale prijs € 60,50) inclusief boottocht, lunch, bezoek batavialand en bus. Per pas staan drie juli-vouchers klaar. Je kunt dus ook een maatje meenemen voor 10,= extra (dit kost ook een extra voucher).
Opstapplaats boot: Zouthaven. Piet Heinkade 3, onder het Bimhuis Routebeschrijving
Opstapplaats bus: Piet Heinkade ter hoogte van 75, hoek met Blauwhoedenveem. Routebeschrijving

RESERVEREN
Bij het reserveren wordt meteen de juli-voucher(s) geïnd waarna je een bevestiging ontvangt.
Boot huren Stortemelk Amsterdam

Programma
Boot heen – Bus terug

09.30 Inschepen Stortemelk in de Zouthaven.
10.00 Vertrek schip voor vaartocht over het Amsterdamse IJ, door de Oranje Sluizen over het Markermeer (de voormalige Zuiderzee) naar Batavialand. Geniet ondertussen van twee vers afgebakken pistoletjes met beleg naar keuze. Vaar langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus en het Paard van Marken. De bar is open voor een drankje.
13.00 Aankomst Batavialand voor een bezoek aan het museum, de werf en het VOC-schip.
16.00 Vertrek NZH-museumbus vanaf Batavialand naar Amsterdam
17.00 Einde programma, terug in Amsterdam bij de opstaplocatie bus: Piet Heinkade t.h.v. 75.

Programma
Bus heen – Boot terug

09.00 Inchecken NZH-museumbus.
09.30 Vertrek bus naar Batavialand.
10.30 Aankomst bus Batavialand voor een bezoek aan het museum, de werf en het VOC-schip.
13.30 Vertrek schip voor vaartocht over het Markermeer (de voormalige Zuiderzee) naar Amsterdam. Vaar langs bezienswaardigheden als het Paard van Marken, het Forteiland Pampus en het Vuurtoreneiland. Geniet ondertussen van twee vers afgebakken pistoletjes met beleg naar keuze.
16.30 Einde programma, terug in Amsterdam bij afstaplocatie boot Zouthaven.
Op basis van binnenkomst van reserveringen wordt de indeling bepaald. Eerst wordt de boot heen en bus terug volgeboekt. Daarna wordt de tocht andersom aangeboden (bus heen en boot terug).

Vaar mee en ontdek Batavialand

Stap aan boord in Amsterdam en geniet van een prachtige vaartocht over het Amsterdamse IJ en het weidse Markermeer. Vaar langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland en Forteiland Pampus en laat je ondertussen verwennen met een lekkere lunch. Terwijl de bar open is voor een drankje, geniet je vanaf het panoramadek of een van de gezellige salons van het uitzicht rondom. Na een kleine 3 uur varen kom je aan in Batavialand (Lelystad). Hier wordt het verhaal van Nederland en het water tot leven gebracht; van inpolderingen en dijkenbouw tot handel over zee en de ontdekkingsreizen. Bewonder de beroemde replica van het 17e eeuwse VOC-schip de Batavia en bekijk de verschillende ambachten op de werf, zoals de smederij en de tuigerij. Maar ook in het museum is van alles te doen en voor alle leeftijden geschikt. Zo kun je een IJsselkogge veilig naar de haven sturen en kun je in het watertheater zelf dijken bouwen en sluizen bedienen. In de tentoonstelling ‘Vergane schepen’ zie je hoe druk het kon zijn op de Zuiderzee en hoe heftig het kon spoken bij slecht weer. De vele scheepswrakken zijn hier het bewijs van. Of ga langs in het Land van Michelle en zie hoe mensen al 7000 jaar geleden leefden waar nu Flevoland ligt. Kortom genoeg te doen in Batavialand!
Na het bezoek aan Batavialand word je met een historische stadsbus van het NZH-vervoersmuseum naar Amsterdam teruggebracht. Vaar mee en beleef een mini-vakantie in eigen land!

De tocht wordt ook andersom aangeboden (zie het programma hierboven) waarbij je eerst met de bus heen gaat en dan met de boot terug. De indeling wordt bepaald op basis van binnenkomst van de reservering.

Wat zeggen onze klanten?

Vandaag een geweldige minicruise ervaring op het prachtige cruiseschip De Stortemelk. Ik heb een geweldige dag op het water gehad. Mijn dank gaat uit naar de kapitein en de speciale crew: zeer gastvrij en klantgericht! Alle lof.
E. Zimmer

Zaterdag hebben we een vaartocht gemaakt en hebben een geweldige middag gehad. Hulde voor de kapitein die dit zo’n groot schip weet te beheersen. Alles aan boord was goed verzorgd, de broodjes en hapjes alles top.
Fam. de Raadt

vaartocht pasen bierproeverij minicruise amsterdam

Het schip Stortemelk: geschikt voor elk weertype!

Het schip de Stortemelk is een stijlvol schip waar je heerlijk kunt genieten van het varen. Het schip heeft een volledig uitgeruste bar waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Of de zon nu schijnt of dat er toch wat regen valt, je kunt je fantastisch vermaken op het grote bovendek of in een van de gezellige ruime salons met uitzicht rondom. Vaar mee en beleef een leuk dagje uit op het water!

Vaar mee en maak een mini-vakantie in eigen land!